6. november 2009

ABC i ord og bilder - F

Og så var det F. Det er mange feiende flotte ord på F... Jeg velger FREDAG, FEST og FREMSKRITT

Vi begynner med FREDAG:
Denne fredagen (30. oktober) ble litt annerledes enn vanlige fredager. Det var planleggingsdag i barnehagen, så Maiken hadde fri. Og det passet bra, for vi skulle inn og få svineinfluensavaksiner alle sammen (unntatt Kristoffer som må vente en mnd). Det har vært store fravær på skolene, og til dels i barnehagene, her vi bor pga svineinfluensa eller mistanke om svineinfluensa, men heldigvis har det ikke vært noen kjente tilfeller i Maikens barnehage. Det er et par barn som det har vært mistanke om svineinfluensa hos, men de barna har vært hjemme i over en uke nå, så det er nok ingen fare. Og nå er vi vaksinert, så da er det jo greit. Likevel kommer vi nok til å være forsiktige fram til Kristoffer også har fått sin vaksine, for med vår families sykdomshistorie, må forhåndsregler tas...

Maiken grua seg fryktelig til å ta vaksine, og hun var helt fra seg av redsel, stakkar. Etterpå sa hun at hun kjente at det stakk og at det var vondt, men at det også gjorde så vondt i magen fordi hun var så redd og hun visste ikke hva som gjorde mest vondt. Men hun var veldig stolt og kry etterpå, og etterpå måtte hun ringe til Mimmi og fortelle hvor flink hun hadde vært.
Hun fikk også premie og hun var middagssjef. Pannekaker! :-D
Så fredagskvelden ble veldig koselig, med sofa, Beat for Beat og pannekaker.

Utpå natta våknet Maiken med hodepine og vondt i kroppen, så da fikk hun en paracet og så fikk hun være på "overnattingsbesøk" hos oss resten av natta.
I dag har vi merket bivirkninger alle sammen. Maikens hodepine kom tilbake på formiddagen i dag, og både Bjørn og jeg våknet med hodepine, stive, vonde ledd og verkende muskulatur.
Ja, i mine armer (jeg fikk både svineinfluensavaksine og sesonginfluensavaksine samtidig - en i hver arm) kjennes det som om noen har tatt løpefart og slått alt de kunne med knyttnever... :-S
Men utover dagen har det bedret seg for oss alle sammen.

Dagen etter, lørdag 31. oktober, var vi på HalloVenn-FEST:-)
Maiken kledde seg ut som prinsesse (selvfølgelig) med ballkjole, og Kristoffer var nissegutt. Og kjæresten til Maiken var også med, og han var ridder med kappe, maske og sverd. De var så fine alle tre! :-)
Det var veldig morsomt på festen også. Det ble servert pizza og brus, det var sanger og leker, og det kom til og med en tryllekunstner! Det var veldig spennende!

Store og små storkoste seg, og da vi kom hjem, roet vi ned med Skal vi danse og chips :-)

Når vi kommer til FREMSKRITT, så er det Kristoffers flotte motoriske fremskritt jeg vil fortelle om! :-D
Han har vært plaget med låsninger i rygg, bekken og nakke fra han var nyfødt, noe som har hemmet ham mye. Han har aldri vært fortrolig med å ligge på magen, han har bare ligget og "flydd" med armene ut til siden og oppover, beina opp fra gulvet og hodet har han også presset opp og bakover. Stakkars lille tassen...
Også i ryggleie har han slitt. Han har alltid ligget i "bananfasong" med hodet presset langt bakover.
Vi har gått til fysioterapeut siden han var rundt 2 uker gammel pga disse problemene, og nå har vi endelig begynt å se gode resultater. Men det måtte kiropraktor til - i tillegg til fysioterapien. :-)

Kristoffer 2 uker gammel:

Han svømmer litt i klærne sine, men jeg ser hvertfall tydelig hvor "banan" han er.
Vi trengte litt hjelp til å finne ut hvordan vi kunne bryte mønsteret han hadde tillagt seg - både med høyre som favorittside og med "bananfasong" og spenninger i ryggen.
Vi trener hver dag, og sakte men sikkert begynte det å bedre seg. Mønsteret ble mer og mer brutt, og han ble stadig mindre "banan", men han sover som regel i den stillingen fremdeles. Så da er det nok godt for ham å sove sånn, da...

Kristoffer 1 mnd gammel:

I denne alderen skal babyene kunne ligge på magen og hvile hodet nedpå og strekke ryggen sin. Det klarte ikke Kristoffer'n vår, så han lå bare og kavet. Hadde det ikke vært for den ene armen der, så hadde han rullet tilbake på ryggen også. Men når han ikke fikk med seg disse armene, så ble det ikke lett å komme seg rundt heller, gitt.

Kristoffer 4 mnd:

For 3 uker siden var vi hos kiropraktor for første gang, og han fant låsninger på hele venstresiden. Bekkenet, ryggen (mellom skulderbladene) og i nakken. Etter første behandling så vi allerede stor forskjell. Kristoffer fikk armene fram, og dermed underarmsstøtte, og balansen ble bedre. Han smilte til og med mens han lå på magen. Gjett om vi var fornøyde! Og fysioterapeuten så på ham igjen et par dager etterpå, og hun utbrøt: "Oi! Det er jo som en helt ny baby! Så bra! Jeg er kjempefornøyd!!" :-D
Sånt er veldig godt å høre når man stadig har hørt "Det er bedre, men jeg er ikke helt fornøyd enda..."
Vi har også blitt henvist til barnepoliklinikken for å undersøke kroppen og synet hans. Han holdet blikkontakten lenge når man har en viss avstand, men kommer man nærmere enn rundt 40 cm, virrer blikket hans rundt og han leter mer. Kanskje han er litt langsynt?
Vi har fått time neste uke, så det skal bli spennende å høre hva de har å si der.

Nå, etter 5 kiropraktorbehandlinger, var både kiropraktoren og fysioterapeuten såpass fornøyde at vi har blitt enige om å avvente videre behandling for å se om det nå har bedret seg godt nok, men vi skal nok til en oppfølgings- og kontrolltime om et par uker. Bare for å se at det ikke har blitt noen "tilbakefall" eller nye låsninger.
Det er godt å se så positiv fremgang og utvikling.

Kristoffer nesten 5 mnd gammel:

Bare se hvor fornøyd han er! :-D

De siste par dagene har vi begynt å trene på å snu fra rygg til mage. Han har lenge snudd seg fra rygg til side, men ikke fått med seg hodet og skuldrene opp til mageleie. Men også her ser vi fremgang allerede.
Han er fremdeles liten, og vi må ikke glemme det, så vi stresser ikke så veldig med denne snuinga, egentlig. Men i stedet for at vi skal snu ham fra rygg til mage, så hjelper vi ham til å finne ut åssen det skal gjøres, sånn at han plutselig kan få det til selv - sånn som alle babyer skal etterhvert :-)

Vi satser på at utviklinga fortsetter i riktig retning nå!
Jeg kommer helt sikkert til å oppdatere litt etterhvert om utviklinga til Kristoffer i senere bokstaver... :-)


Nå er det strengt tatt allerede blitt G,
men HER kan du lese andre flotte F'er :-)

Fin Fredag - og god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar